hallmanns Vastgoed Logo
Hallmanns Vastgoed

Wij zijn er voor de koper!

Maak kennis met Jeroen


Jeroen: een kleine, zelfstandige ondernemer heeft Hallmanns Vastgoed ingeschakeld voor een meeloopkeuring. Hieronder zijn ervaring:

Het huis wat ik heb gekocht kwam per toeval op mijn pad. Ik zat een beetje te neuzen op Funda en zag het voorbij komen. Het zag er knus uit en ach, zo ver ligt het ook niet van Maastricht af. Ik maakte een afspraak met de makelaar en ging samen met mijn vader het huis bekijken. Na het huis te hebben gezien was ik helemaal verkocht. Knusse ruimtes, een grote tuin, een garage om te klussen en lekker in de natuur ideaal voor mijn Duitse Herder.

Maar, hoe verder? Ik had nog nooit serieus overwogen een huis te kopen en me helemaal niet verdiept in de materie. Ook legde de makelaar al meteen wat druk op de ketel door te zeggen dat er meerdere kijkers waren die hun interesse hadden getoond en er al een bod lag.

3 dagen later zat ik rond de tafel met een financieel adviseur. Hij bekeek mijn jaarcijfers en buiten alle verwachtingen in vertelde hij mij dat hij wel een hypotheek kon rond krijgen voor me.

Wow! Alles gaat zo snel. Maar een huis kopen doe je natuurlijk niet zomaar.

Het is een huis gebouwd in circa 1860. De exacte datum van de bouw is niet meer bekend omdat het kadaster, waar het was opgeslagen, ooit is afgebrand...

"Een huis kopen doe je natuurlijk niet zomaar"


Als eigenaar van een 'Coffeetruck' had ik Haydeé en haar man Olaf eerder leren kennen. Als fervent koffieliefhebbers zijn ze vaak aan mijn bus te vinden. Haydeé vertelde me over haar eigen bedrijf dat ze recent was gestart en dat ze mij technisch advies kon geven bij een bezichtiging, een meeloopkeuring dus.

Zo gezegd zo gedaan. We gingen voor een tweede keer kijken. Toen ik aankwam was Haydeé al bezig. Ze zat op de zolder van het schuurtje en wees mij op de slechte isolatie en de kieren tussen de dakpannen. Gelukkig was ze net met het slechtste deel van het huis begonnen...

Haydeé ging grondig te werk. Ze mat het vocht in de muren en wees ons op details die ons zelf nog niet waren opgevallen. De inkomsthal was bijvoorbeeld helemaal afgetimmerd met asbest platen. Hierop maakte ze me niet alleen attent maar besprak ook met me hoe deze problemen in de toekomst op te lossen waren. De zoldervloer zat vol met kleine gaatjes; dat is houtworm!! Oud of nieuw zeer? Ook hier gaf Haydeé mij professioneel advies. Zo maakten we een lijstje met alles wat verbeterd kon worden. Gelukkig had het huis geen schrikbarende noemenswaardige tekortkomingen waarvoor ik mij terug zou moeten trekken.

Het contact tussen de makelaar en Haydeé was ook heel fijn. Professioneel maar informeel tegelijk. Door Haydeé mee te nemen heb ik de makelaar laten zien dat ik serieus was en dat ik een weloverwogen besluit zou gaan nemen

Na de bezichtiging ben ik met Haydeé nog om de tafel gaan zitten. We hebben de boel nog eens nagelopen en ik heb veel advies van haar gekregen.

Een week later heb ik een bod uitgebracht. Een dag erna kwam het goede nieuws dat het bod was geaccepteerd! Nu ben ik de trotse eigenaar van dit mooie huis!